Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Душо Гавазов е новият кмет на Община Мъглиж

| обновено на 01.03.21 в 09:31
Душо Гавазов
Снимка: Радио Стара Загора

Д-р Душо Гавазов, издигнат от ПП „ГЕРБ“, е новият кмет на Община Мъглиж. Той получи 58,99 на сто от гласовете на избирателите. На второ място с 28,45 % е Златко Острешев, кандидат на Местната коалиция „ДБГ- Движение 21- НДСВ", на трето място е кандидатът на Коалиция "БСП за България" Меглена Филипова с 11,67% от действителните гласове. 

На 28 февруари правото си на глас упражниха 50% от избирателите, информира Зорница Светославова от общинската избирателна комисия в Мъглиж. По думите й няма сигнали и жалби за нарушения при изборите, проверките на място също не са установили нарушения, спазвани са и всички въведени противоепидемични мерки"

Извънредните частични избори в община Мъглиж се проведоха заради внезапната кончина на кмета Господин Господинов.

Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е Медицина в Тракийски университет. Работил е като лекар ординатор в отделение "Уши, нос, гърло“ в Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. Семеен, с две деца. 

Новоизбраният кмет д-р Душо Гавазов е досегашен заместник-кмет на общината. За Радио Стара Загора той коментира, че гражданите на Мъглиж са гласували за искрените послания и са дали вот срещу демагогията в политиката. Определи и първите си задачи като кмет.

 "Още в първият ден ще проверя как върви ремонта на банския комплекс в село Ягода, една дълго лелеяна мечта ана много поколения, второто, което ще направя е да проверя акак върви строителството на предпазните огради около ромския квартал "Свобода", ще проверим как се прави монтажа на четирите фотоволтаични централи до 30 киловата на покривите на четири от  нашите общински сгради и ще видя докъде са стигнали нещата по съдебния процес, който водим с Дъражавен фонд "Земеделия" за близо 7 млн. лв., които трябва да влезнат в бюджета аза инфраструктура на общината", коментира Гавазов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна