Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул с успех срещу слабак в Англия

Роберто Фирмино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Англия Ливърпул най-накрая отново спечели в английския елит след 2:0 при визитата си на последния Шефилд Юнайтед в мач от 26-ия кръг на Висшата лига и спря кошмарната серия от четири поредни загуби за първенство. Къртис Джоунс (48) и Роберто Фирмино (64) бяха точни за мърсисайдци.

Още в 5-ата минута вратарят на гостите Адриан спаси удар на МакГолдрик с глава, но бе отсъдена и засада. Пет минути след това на отсрещната врата Арън Рамсдейл на два пъти трябваше да се намесва решително след удари на останалия очи в очи с него Роберто Фирмино и Андрю Робъртсън.

В 36-ата минута домакините можеха да поведат, след като Йозан Кабак си отбеляза автогол, но той не бе зачетен заради засада на Оливър Макбърни.

В 48-ата минута Александър-Арнолд достигна топката на аутлинията и центрира към Къртис Джоунс, който засече топката във вратата.

Най-добрата възможност за домакините дойде в 58-ата минута, но Макбърни пропусна с глава от близка дистанция. Четири минути по-късно той шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

Ливърпул спря устрема на домакините с нов гол, дело на Роберто Фирмино в 64-ата минута след комбинация със Садио Мане.

След успеха си Ливърпул остава шести с 43 точки, но вече е на една зад петия Челси и на две от четвъртата позиция, заемана от Уест Хям. Шефилд Юнайтед е твърдо на дъното с 11 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна