Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки за обработка срещу кърлежи и комари в Ямболско

Снимката е илюстративна

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта  за извършените обработки на тревни и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи.
Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за наличие на кърлежи в паркове и затревени блокови пространства, оплаквания има и за големи популации от комари и в близост до водни и горски площи. От общините ще се изисква графикът, както за направените, така и за предстоящите пръскания, уточни директорът на здравната инспекция в Ямбол д-р Радостина Калчева:
 "РЗИ ще контролира тези обработки, затова ние трябва да сме информирани кога точно – датата, часа на извършване на обработката, за да можем да направим проучване преди и след обработката, за да видим дали това мероприятие е ефективно и има резултат".
През цялото лято и дори през есента пръсканията ще продължат, уточни директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева, като ще се следи и за пръскане срещу тигрови комари - преносители на западнонилската треска.

По публикацията работи: Савина Спасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна