Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Пд) обърна Беласица с пресилена дузпа

Снимка: Спортал

Локомотив (Пловдив) продължава защитата на трофея си в турнира за Купата на България, след като победи много трудно Беласица (Петрич) с 2:1 като домакин в мач от осминафиналата фаза.

Локомотив доминираше през първото полувреме на мача, но направи няколко сериозни пропуска и в крайна сметка частта завърши наравно 0:0. Георги Минчев отправи първия удар десетина минути след началото, а вратарят на Беласица спаси друг на Кристиан Илич след половин час игра. Най-чистото положение обаче бе за капитана Димитър Илиев, който прехвърли Захари Димитров с глава в края, но топката бе избита от защитник пред голлинията.

Беласица поднесе голямата изненада още в началото на втората част. В 51-та минута гостите организираха бърза контра по дясното крило и Стивън Кирилов влезе в наказателното поле, след което пусна къс пас по земя към дузпата. Той намери непокрития Димитър Стоев, който бе точен за 1:0.

Локомотив обаче се спаси в последните минути. В 73-та капитанът на отбора Димитър Илиев направи забележителен финт в наказателното поле и... се блъсна в защитнпика пред себе си, а съдияута реши, че това е дузпа.. Илиев реализира от бялата точка за 1:1. 

Само три минути преди края на редовното време пък Петър Витанов центрира в наказателното, а Бирсент Карагарен овладя топката и стреля мигновено във вратата от малък ъгъл за крайното 2:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна