Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леброн избра Янис, Дончич и Къри в отбора си за "Мача на звездите"

Снимка: NBA

Капитанът Леброн Джеймс избра Янис Адетокумбо като първи играч в отбора си за „Мача на звездите в НБА“, докато колегата му на Изток Кевин Дюрант се спря на своя съотборник в Бруклин Нетс Кайри Ървинг.

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс Джеймс, който имаше правото да избира първи от списъка с играча поради факта, че получи най-много гласове за звездния сблъсък, не загуби никакво време в това да избере гръцкия баскетболист, който е действащ двукратен носител на званието за Най-стойностен играч в Лигата. Дюрант, който няма да играе в Атланта тази неделя поради контузия, избра бившия съотборник на Леброн в Кливланд Кавалиърс Ървинг с втори пик.

Междувременно, Джеймс запълни стартовата си петица със звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, гарда на Далас Маверикс Лука Дончич и намиращото се в страхотна форма тежко крило на Денвър Нъгетс Никола Йокич. 

Дюрант пък добави тежкото крило на Филаделфия 76-ърс Джоел Ембийд и звездата на Клипърс Кауай Ленърд като втори и трети избор. Водещият реализатор на Вашингтон Уизардс Брадли Бийл и Джейсън Тейтъм от Бостън Селтикс допълниха стартовата петица на Кей Ди.

Неделният „Мач на звездите“ бе насрочен по време на пауза в средата на сезона, която първоначално означаваше почивка като част от реструктурирана кампания заради скъсения формат на кампанията. Джеймс и други играчи разкритикуваха решението за провеждане на срещата, като Краля дори го определи като „шамар" за изморените баскетболисти. 

„Мачът на звездите“ няма да бъде предшестван от предварителни организации, като ще се проведе без публика.

Съставите:

Отбор Леброн

Стартова петица: Леброн Джеймс, Янис Адетокумбо, Стеф Къри, Лука Дончич, Никола Йокич

Резерви: Деймиън Лилард, Бен Симънс, Крис Пол, Джейлън Браун, Пол Джордж, Домантас Сабонис, Руди Гобер


Отбор Дюрант

Стартова петица: Кайри Ървинг, Джоел Ембийд, Кауай Ленърд, Брадли Бийл, Джейсън Тейтъм

Резерви: Джеймс Хардън, Девин Букър, Зайън Уилямсън, Зак ЛаВийн, Джулиъс Рандъл, Никола Вучевич, Донован Мичъл

Забележка: Кевин Дюрант е неиграещ капитан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна