Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората, пътуващи от Англия в чужбина, трябва да попълват нов формуляр от 8 март

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хората, пътуващи от Англия в чужбина, трябва задължително да попълват нов формуляр от 8 март, който да удостоверява, че пътуването им позволено съгласно сегашните правила за ненапускане на дома, съобщи министерството на транспорта.

Въздушните превозвачи или компаниите, които отговарят за пътуванията, ще бъдат задължени по закон да изискват на техните интернет сайтове формулярът да бъде попълнен преди пътуване.

Те ще проверяват също дали формулярите са попълнени преди качване в самолета, като на онези, които не са изпълнили изискването, ще бъде отказана превозната услуга.

Всеки, за който полицията установи, че се опитва да пътува в чужбина по причини, които не са сред позволените, ще бъде помолен да се върне обратно у дома си и рискува глоба, за нарушаването на правилата на локдауна.

Глобите започват от 200 паунда и могат да достигнат до 6 400 паунда.

Въпреки че от понеделник  започва постепенно облекчаване на строгите ограничения с отварянето на училищата, правилото за оставане по домовете продължава да е в сила, което означава, че пътуванията в чужбина са незаконни без основателна причина, като образование или работа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени