Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първоначални планове

Очакват първите израелски туристи в края на март

200 души ще бъдат настанени в Слънчев бряг


Първите израелски туристи се очаква да пристигнат у нас 25 и 26 март. Планирани са два полета, които ще докарат 200 души за почивка в Слънчев бряг. Това съобщи почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Очакванията са самолетите да кацнат във Варна, заради ремонта на пистата на летище Бургас. С автобуси туристите ще бъдат превозени и настанени в хотели в Слънчев бряг. Това, обаче са все още само първоначални планове, посочи Мандов:

„Когато говорим за планирани самолети трябва да се отчита и един много важен момент – трябва да се напълни този самолет, за да се реализира полета. Освен това, все още няма разрешение за полети до България, очакваме това нещо да се промени! Очакваме до 25 и 26 март нещата да изглеждат по съвсем друг начин и да може да се осъществява туризъм и да има полети. Правим всичко и работим към тези дати, но дали ще се случи все още ми е рано да кажа със сигурност!“

Един е туроператорът, който на този етап предлага посещения на израелци в България. Другите негови колеги планират полети за българското Черноморие за края на месец май.

Повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени