Лозаро-винарството е сред най-засегнатите сектори от кризата с Covid -19

Лозаро-винарството е сред най-засегнатите сектори от кризата с Covid -19. Причината е, че консумацията на вино е намаляла заради затварянето на ресторанти и хотели. Големите винопроизводители отчитат спад около 30% от продажбите си на българския..

публикувано на 06.08.20 в 11:40
Снимката е илюстративна

Таксите за интернет и паркинг в "Елените" са типичен пример за нелоялна практика

232 проверки, от които 119 по Южното Черноморие, са извършени от Комисията за защита на потребителите за месец. Шест са откритите нарушения. Инспекциите са след  разпореждането на Върховната административна прокуратура по сигнали за нарушени..

публикувано на 05.08.20 в 13:02
Снимката е илюстративна.

Отпускат над 30 млн. лв. за земеделските стопани

Правителството oдобри 30,5 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Държавния фонд „Земеделие” за 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба. Средствата са за предоставяне на финансов ресурс на земеделските стопани, отглеждащи животни,..

публикувано на 05.08.20 в 12:12

Протестна подписка срещу настаняването на болни от коронавирус в несебърски хотел

Собственици на имоти и къщи за гости в Несебър протестираха срещу избора на хотел, в който да се настаняват болните с КОВИД-19. Протестът се проведе пред Областната управа в Бургас, където беше внесена протестна подписка с настояване да бъде определен нов..

обновено на 05.08.20 в 10:55

Туроператори: Мярката за субсидиране на чартърните полети е неприложима за лято 2020

Мярката за субсидиране на чартърните полети е закъсняла и неприложима за настоящия летния сезон. Преди дни новият министър на туризма Марияна Николова обяви, че туроператорите вече могат за кандидатстват за финансовата помощ от 35 евро за заета седалка в..

публикувано на 05.08.20 в 09:22

19 млн.лева ще бъдат осигурени на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор „Плодове и..

публикувано на 04.08.20 в 13:48

Внимавайте, мъртво вълнение излезе на бургаския плаж!

Сологанът започнал да се усеща от вчера следобед, но днес е много силен. Морето е най-бурно от началото на летния сезон, каза старши спасителят на централния плаж в Бургас – Жельо Костадинов. "От днес морето е доста бурно, има тежък сологан..

публикувано на 04.08.20 в 13:42
Снимката е илюстративна.

Депутати предлагат едрите земевладелци да бъдат облагани с данък

Законопроект за облагане с данък на едрите земевладелци е внесен в Народното събрание от групата на Обединените патриоти. Предвижда се мярката да се отнася за тези, които притежават повече от 20 000 дка земеделска земя. Според разчетите на..

публикувано на 04.08.20 в 13:10

Море, небе и пясък в новото туристическо лого на Бургас

Проектите, участвали в конкурса за туристическо лого на община Бургас, бяха представени в обща експозиция.  Логото победител е на Невена Колева от Пловдив, носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн, завършила Националната..

публикувано на 04.08.20 в 11:39

Палмови топчета и на Северния плаж в Бургас

Топчета от палмово масло излязоха и на Северния бургаски плаж. Това е станало в две точки от концесионната територия-до моста и откъм Атанасовска коса. Започнало е почистване, съобщи представителят на концесионера Симеон Петков: "Получихме..

публикувано на 03.08.20 в 16:15