Визията на Центъра по проект

Готов е новият експозиционен център в Акве Калиде

Туристически комплекс „Акве калиде“ скоро ще приема посетители в новия си експозиционен и демонстрационен център. В момента се извършват довършителните дейности, каза Весела Христова,  ръководител на отдел „Туристически обекти“ в Община Бургас:..

публикувано на 22.05.22 в 11:00

Бургас и Поморие ще получат средства по новата Програма за морско дело и рибарство

Бургас и Поморие ще получат средства по новата Програма за морско дело и рибарство. Договорите с двете общини вече бяха подписани. Лодкостоянка за нуждите на рибарите от дребномащабния крайбрежен риболов ще изгражда община Бургас със средства по..

публикувано на 21.05.22 в 08:38

Кметът на Синеморец: Сезонът няма да е по-добър от миналата година

Над 3 хиляди са местата за настаняване в Синеморец. Това информира кметът на курортното селище Костадин Димитров. Според него сезонът няма да е по-добър от миналата година.  „Факторите, поради които не очакваме много силен сезон се знаят. Най-вече..

публикувано на 20.05.22 в 09:54

Хлебопроизводители: 0% ДДС няма да намали цената на хляба

Нулевата ДДС-ставка за хляба няма да доведе до намаляване на цената на продукта за крайния потребител, смятат производители. Заради инфлацията, не може да се гарантира дори и че тя няма да се повиши. Не може да се прогнозира как ще се повлияе..

публикувано на 19.05.22 в 15:42

В БХРА ще обсъждат действия заради връщането на 20% ДДС за бирата и виното

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират в началото на следващата седмица в курортния комплекс Слънчев бряг, за да обсъдят какви действия ще предприемат относно анонсираното връщане на 20-процентната ДДС ставка за бирата..

публикувано на 19.05.22 в 14:03
Стефан Радев, кмет на Сливен

Сливен с бюджетна прогноза за три години напред

Общинският съвет в Сливен прие актуализацията на бюджета и гласува бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Приети бяха годишните финансови отчети на общинските предприятия и на..

публикувано на 19.05.22 в 13:52

Собственици на малки бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка за горивата

Собствениците на малките бензиностанции са притеснени как ще се прилага антикризисната мярка, свързана с горивата, която беше обявена от правителството. Според нея търговците трябва да правят отстъпка от 25 стотинки на литър при зареждане на бензин..

публикувано на 19.05.22 в 13:36
Язовир Камчия

Очаква се с 30% по-скъпа вода в Бургас

Поскъпване на водата с 30% се очаква в Бургас. Предложената от ВиК  дружеството нова цена е внесена в Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако бъде одобрена тя ще влезе в сила от 1 юни.  В момента бургазлии плащат по 2,30 лв. за кубик..

публикувано на 19.05.22 в 08:22

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет

Актуализация на бюджета на община Сливен предстои да гласува Общинския съвет днес. Ще бъде разгледано предложението на кмета Стефан Радев за разкриване на астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за..

публикувано на 19.05.22 в 08:18

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни 2022 г.  От тогава паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща на цена от 2.50 лв. на час. Заплащането на престоя на автомобили ще се осъществява чрез SMS на кратък номер..

публикувано на 18.05.22 в 13:48