За какво трябва да внимават студентите при резервациите за 8-и декември?

Хората трябва да познават и защитават правата си , заяви пред БНР Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация “Активни потребители“. Той посъветва младите хора, които имат оплаквания от качеството на туристическата услуга, предоставяна за..

публикувано на 07.12.23 в 09:28

Бургас е успешният модел за правилното развитие на туризма в България

Бургас е успешният модел за правилното развитие на туризма в България. Това заяви министър Зарица Динкова на честванията, посветени на Никулден, в културно-туристическия комплекс "Ченгене скеле" в Бургас. Министър Динкова и кметът на града Димитър..

публикувано на 06.12.23 в 19:27

Официално откриха обновения железопътен участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов (ОБНОВЕНА) (ГАЛЕРИЯ)

Обновеният железопътен коловоз свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов  беше официално открит. На церемонията присъства и заместник-министърът на транспорта Бисер Минчев. Стойността на ремонтните дейности в участъка, който включва също..

обновено на 05.12.23 в 22:25

Поморие се сдоби с нова туристическа атракция, посветена на риболова

Нова туристическа атракция в Поморие представя един от основните поминъци на града – риболова. Посетителският център по рибарство и морско дело се помещава в бившата Водна кула и беше официално открит днес с водосвет и тържествена програма...

публикувано на 05.12.23 в 16:12

Европейски програми за финансиране на малките и средни предприятия

Програмата по Трансгранично сътрудничество до 2027 г. ще финансира проекти по три приоритета, свързани с подобряване на околната среда, сигурността и интегрираното развитие на региона. Бенефициенти могат да бъдат микро, малки и средни предприятия,..

обновено на 05.12.23 в 14:50

Как да познаем пресния шаран преди Никулден

В навечерието на Никулден ИАРА и Агенцията по безопасност на храните извършват проверки на рибни магазини и борси. 14 са проверките в хранителни магазини, производствени предприятия, складове на едро и язовири. Сред тях е и търговски..

обновено на 05.12.23 в 12:44

"Лукойл" преразглежда стратегията си в България и обмисля продажба на бизнеса

"Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си в България, като с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни възможности, "включително продажбата на бизнеса". Това се казва в съобщение, публикувано на официалния уебсайт..

публикувано на 05.12.23 в 12:03

Шест бургаски обищини ще участват в туристически маркетингови кампании с "Фрапорт"

Над 19 проекта кандидатстват по новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Публично-частните партньорства имат за цел реализирането на маркетингови кампании в 14 държави –..

публикувано на 04.12.23 в 15:37
Кулата на фаропазача е историческия вход на Порта и е построена в далечната 1903 г.

Ученици предлагат безплатен опознавателен тур на Бургас

Ученици от училище "Епископ Константин Преславски" предлагат безплатен опознавателен тур на Бургас. Началото е в 11 часа от Часовника. Младите  екскурзоводи, заедно с техния преподавател по теория и практика на „Екскурзоводско обслужване“ Николина..

публикувано на 02.12.23 в 10:15

Природният газ поскъпва

Природният газ поскъпва от днес, като се очаква повишението да е с около 7.5 процента и синьото гориво да се продава за около 87 лева за мегаватчас без такси и налози.  Поскъпването няма да доведе до промяна в цената на парното и топлата вода, уверява..

публикувано на 01.12.23 в 08:49