Маските са едни от стоките, които често се купуват онлайн

КЗП: Пазарувайте онлайн само от проверени търговци

Зачестяват сигналите до Комисията за защита на потребителите за нарушения при онлайн търговия. Това коментира пред БНР-Бургас нейният член Константин Райков. Профилите и страниците във Фейсбук не са търговци, по смисъла на закона, каза той и..

публикувано на 19.03.20 в 14:04
Снимката е илюстративна.

Спират всички автобуси между Ямбол и Сливен

Прекратяват се всички автобусни курсове между Ямбол и Сливен. Превозвачите няма да обслужват линии и до десетки населени места в община Тунджа. След като преди месец отпаднаха курсовете на ямболските превозвачи до Сливен, заради изтекъл..

публикувано на 19.03.20 в 08:10

Двата морски плажа "Градина - централен" и "Елените" вече с концесионери

Определени са концесионери на морските плажове "Градина - централен" - част 2 и "Елените". За първия плаж концесионерът "Алфа Дилеа" ООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8..

публикувано на 18.03.20 в 17:37

Земеделците могат да се регистрират и онлайн

Земеделските стопани имат възможност да подават документи за регистрация или пререгистрация по Наредба № 3 за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопaни и по електронна поща. За тази възможност информират от Министерството на..

публикувано на 18.03.20 в 15:58

Аркади Шарков, икономист: Грешка е налагането на мораториум на цените

Покачването на цената на средствата за превенция от коронавируса, не е продиктувано от спекула и нерегламентирани пазарни действия. Това смята икономистът Аркади Шарков. Според него, тази стока от нормална се е превърнала в луксозна, заради..

публикувано на 18.03.20 в 13:46

Туроператор: Българите в чужбина, които искат да се прибират, да се обръщат към външното ни министерство

Туроператорските фирми спират всички организирани екскурзии. Въпреки това, все още има хора, които имат желание да пътуват, споделя мениджърът Емил Абазов. Голям проблем, по думите му остава финансовата част за вече направени и платени резервации...

публикувано на 18.03.20 в 13:26

Николай Димитров: Нужни са повече мерки за облекчаване на малкия и среден бизнес

Икономическите мерки за облекчаване на бизнеса, които предприе правителството са правилни. Те обаче не са достатъчни за малките и средни предприятия. Това посочи Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес в..

обновено на 18.03.20 в 10:00

Двойно по-малко автобуси ще пътуват в област Бургас

Наполовина ще бъдат намалени курсовете на автобусния превоз в област Бургас. Това съобщи Румен Христов, управител на най-голямата превозваческа фирма в региона. Причината е по-малкият пътникопоток заради въведените мерките срещу разпространението..

публикувано на 16.03.20 в 15:40

Пазарът "Улус" в Одрин е затворен заради коронавируса

Устройваният в петък пазар "Улус" в град Одрин е затворен по нареждане на кмета на община Одрин Реджеп Гюркян. Мярката е част от предохранителните действия на турските власти за борба срещу разпространението на коронавируса. Пазарът обаче е популярно..

публикувано на 14.03.20 в 17:54

Проверяват търговски обекти и аптеки в Бургас

От днес са започнали проверки за спекулативни цени в аптеките в Бургас, съобщи  директорът на бургаската полиция старши комисар Ростислав Сотиров. От Регионалната фармацевтична колегия в Бургас заявиха, че не одобряват подобен контрол предвид въведените..

публикувано на 14.03.20 в 16:33