Петко Драгнев:Пенсионери и ученици пътуват на цена под 30 стотинки

Предложението на НФСБ за безплатно пътуване на хора над 75 години в градския транспорт беше обсъдено на общинската транспортна комисия. То ще бъде разгледано отново през януари, когато "Бургасбус"трябва да  представи справка колко пенсионери могат да се..

обновено на 13.12.19 в 14:49

Таксиметрови шофьори настояват за по-строг контрол от страна на общината спрямо нередовните таксита

 По -строг контрол на нередовните таксита поиска днес Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас. От тяхно име Снежана Никова представи исканията им пред съветниците, които са в общинската транспортна комисия.  Дооборудването..

обновено на 12.12.19 в 17:54

Европейският зелен пакт ще даде възможност за нови бизнес инициативи

Европейският зелен пакт ще помогне на тези региони, които са зависими от т. нар. „въглеродно интензивни дейности“. Това стана ясно при официалното представяне на Европейския зелен пакт от новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. Пактът ще..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Сметосъбирането в Бургас с проблеми, които постепенно ще отпаднат

Община Бургас отчита много проблеми с приложението на  системата за сметосъбиране. Новите контейнери са обект  и на посегателства от клошари. Меден Рудник е сред комплексите, където ще се работи за по-добро функциониране на системата , отбеляза..

публикувано на 10.12.19 в 12:56

А къде ще отидат парите от данъка за колите, попитаха общински съветници

Комисията по наука и иновации към Общинския съвет в Бургас настоява очакваните около 500 хиляди лева приходи от увеличението на данъка за автомобилите да бъдат насочени към реални дейности с екологична насоченост и мерки за подобряване качеството..

публикувано на 10.12.19 в 09:59

ВиК: Режим на водата в Сливен няма да има

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с участието на управителя на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев и..

публикувано на 09.12.19 в 17:56

Строежът край Синеморец е временно спрян

Три двуетажни вилни сгради е предвидено да се строят в имота край Синеморец. 30% ще е плътноста на застрояването на площ 1310 кв. метра според инвестиционното намерение.  Строежът е временно спрян заради установени от община Царево нарушения..

публикувано на 09.12.19 в 16:04

Увеличават такса смет в Карнобат

Законови промени могат да предизвикат увеличение на такса „смет“ в Карнобат Промени в Закона за управление на отпадъците и новите цени на обработката на суровините в регионалното депо принуждават община Карнобат да обмисля корекции в нивата на..

публикувано на 09.12.19 в 15:24
снимката е илюстративна

Водеща полска фирма с интереси в млекопреработването в Сливен

Представители на полската фирма „Млековита“ ще посетят Сливен на 10 декември. Целта на визитата е да установят партньорски бизнес – отношения с фирми от Сливенска област, които работят в сферата на млекопреработката и производството на млечни..

публикувано на 09.12.19 в 14:22

Украинска компания ще лети до Бургас от следващата година

Украинската лоу-кост компания „Скай Ъп“ ще започне директни полети от Лвов до Бургас през следващото лятo, информират оттам. По линията ще има полети на всеки десет дни, в периода 3 юни – 5 септември. Планирано е те да са в сряда и събота...

публикувано на 09.12.19 в 12:08