Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в област Благоевград спират плановите операции

Снимка: БГНЕС

Във всички  лечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции. Спешната хирургия  в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в  града.  Половината от отделенията  отново  разкриха легла за прием на болни от коронавирус.  Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация: 

На среща в Регионалната здравна инспекция  директорите на четирите  лечебни заведения  в областния център са  обсъдили възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с усложнения от коронавирус, без това да пречи на  другите спешни случаи.  С оглед на това  държавната  и частната болници  по график  ще се редуват да приемат  пациенти , които спешно се нуждаят от оперативна  интервенция, информира д-р Огнян Митев, директор на най- голямото лечебно заведение: 

„По 2 седмици ще даваме на разположение, съответно за спешните случаи, хирургичните. Започваме ние - в тази и следващата седмица“.

Държавната болница  е поела  ангажимент за разкриване  на сто ковид-легла , като в момента се преобразуват още отделения.  За последните 10 дни случаите са  се увеличили близо три пъти: 

„Преди десетина дни бяха под, 30 сега са 80“.

 Болниците в Разлог, Гоце Делчев , Сандански и Петрич също са  запълнили  капацитета на Ковид-отделенията си.  

Към момента желаещите да се имунизират  са в пъти повече от   наличните ваксини , признават от РЗИ. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени