Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинение за умишлено причиняване на смърт за шофьора, блъснал трима души в Бяла Слатина

Установено е, че алкохолът в кръвта му е 1,44 промила

| обновено на 09.03.21 в 18:31
Снимка: Радио ВИДИН

Обвинение за умишлено причиняване на смърт и средна телесна повреда бе повдигнато на шофьора, който блъсна снощи трима пешеходци мъж и две жени, в Бяла Слатина снощи. Той е задържан и е постановен арест 72 часа.

Блъснатият мъжът почина от нанесените травми, а една от пострадалите жени е с черепно-мозъчна травма.

„Задържан е извършителят Иван Петков, в качеството на обвиняемо лице, за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при управление на МПС. Ще бъде поискана постоянна мярка от Врачанския окръжен съд“, каза окръжният прокурор на Враца.

Обвиненият, който е на 43 години, е от плевенското село Бреница. Установено е, че алкохолът в кръвта му е 1,44 промила. Преди повече от 10 г. той е изтърпял наказание за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на средна телесна повреда.

Последното досъдебно производство срещу него е от ноември м.г. за домашно насилие срещу жената, с която живеел на семейни начала. Пострадалите снощи са нейни роднини. 

Починалият мъж е на 53 г., а съпругата му е със средна телесна повреда – черепно-мозъчна травма. Тя е транспортирана във врачанската болница. Другата пострадала жена е с по-леки наранявания на домашно лечение.

Трагичният инцидент е станал в ромския квартал на Бяла Слатина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени