Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна масово ваксиниране в малките населени места в Кюстендилско

Имунизация в с. Ябълково.
Снимка: Кирил Фалин

Масово ваксиниране започна в малките населени места в община Кюстендил. Областта е с най-висока заболеваемост - 530 на 100 хиляди души и е в червената зона от месеци.

Всеки от пристигналите в София екипи днес ще постави днес по 150 дози от ваксината „Пфайзер/Бионтех“. Екипите са разположени в селата Драговищица и Ябълково, вече са ваксинирани десетки от пожелалите да бъдат имунизирани. Кметът на общината Петър Паунов коментира инициативата:

„Всички, които са заявили в социалните служби и при колегите, кметовете и кметските наместници, тук са в списък и ще бъдат ваксинирани до края на деня. 600 дози, гаранция за втора доза. От тук нататък продължава интензивно да бъдем снабдявани с ваксини, защото това за нас е ключовото решение и знаем, че това е в бъдеще, така че благодаря за светкавичната реакция. Знаете, че в момента, в който бяхме в червената зона и това вчера споделихме - четири линейки, екипите, лекари, медицински сестри, всички дойдоха, така че трябва да благодарим на тези млади момчета и момичета затова, че  се раздават денонощно и разбира се  на всички, които са тук постоянно на първа линия“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна