Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на Славия спечелиха бронзовите медали в турнира за Купата на България

Славия спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България
Снимка: BGbasket.com

Славия победи Шампион 2006 с 69:45 точкии за втора поредна година спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България по баскетбол за жени. Финалната четворка на надпреварата се провежда в столичната зала "Триадица".

Първото полувреме беше изключително равностойно и завърши 29:28. "Белите" стигнаха до успеха след силна игра през второ полувреме, след като спечелиха третата четвърт с 26:9 и поведоха с 55:37.

Най-резултатни за победителите с по 17 точки бяха Валерия Алексиева и Валентина Веселинова. Вероника Джикова завърши с "дабъл-дабъл" - 13 точки и 12 борби.

Виктория Иванова вкара 12 точки за Шампион 2006, по 8 имат Мария Делчева и Калина Иванова.

В тази среща Славия беше без легендарната Гергана Брънзова, която получи лека травма в глезена вчера и не се появи в игра.

„Това е последното отличие в кариерата ми до момента и отзад напред е първото. Важно е за мен и за тези момичета. Наистина след вчерашния мач, който нарекох катастрофа, беше много важно как щяхме се върнем. Те показаха, че са супер мотивирани. Много се радвам за тях. Въпреки че не бях на игрището, им казах, че съм шестия човек с тях на игрището. Не спрях да викам. Смятам, че много добре се справихме и се гордея с тях.Винаги съм казвала, че да гледаш отстрани е най-трудното, защото тогава се чувстваш безсилен, а трябва да изкараш нещо повече от себе си и да ги мотивираш. Трудно е, но всичко  е добре сега. Нивото е такова, каквото е и на целия спорт в България, но в момичетата има хляб, може да се работи и да се правят положителни неща.Смятам, че този резултат днес е поне някакъв успех на моята мисия, че съм успяла да мотивирам и вдъхновя момичетата да бъдат по-добрата си версия. Смятам, че те го показаха“, заяви след мача легендарната баскетболистка.

"На всеки медал се радваме, особено като имаме предвид конкуренцията на Монтана и Берое, които играят много класен баскетбол. Ние сме далеч от тяхното ниво, но искахме да печелим медал и успяхме, затова съм доволен. През второто полувреме натрупахме преднина и вече нямаше напрежение. Момичетата от пейката бяха равностойни, за което съм много доволен", каза след мача старши треньорът на Славия Георги Божков.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна