Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държаха близките на Ди Мария като заложници по време на обир

Анхел ди Мария научи лошата новина по време на мача с Нант.
Снимка: БТА

Семейството на крилото на Пари Сен Жермен Анхел ди Мария е било държано като заложник при обир по време на мача на парижани с Нант миналата вечер, съобщиха медиите във Франция.

В средата на второто полувреме на двубоя на "Парк де Пренс" спортният директор на ПСЖ бразилецът Леонардо проведе разговор по телефона, след което нареди на наставника Маурисио Почетино да извади Ди Мария от игра. Двамата аржентинци се прибраха в съблекалнята, а малко след това Почетино се върна на скамейката, но въпреки това тимът му допусна обрат и загуби с 1:2.

Впоследствие стана ясна и причината за необичайната ситуация. По време на двубоя обирджии са нахлули в домовете на Ди Мария, както и на родителите на защитника на ПСЖ Маркиньос, и са извършили брутални обири. Семействата на двамата са били държани като заложници от крадците, а новините за това са достигнали до Леонардо в средата на втората част. Впоследствие камерите уловиха видимо разстроеният Ди Мария да напуска стадиона, за да се прибере при близките си, като за щастие е нямало наранени след обирите.

Гневната реакция на Леонардо на лошата новина се дължи и на факта, че в последните 18 месеца играчите на ПСЖ са под системен прицел на обирджии. В този период жертви на домашни обири станаха Серхио Рико, Тиаго Силва, Ерик Максим Чупо Мотинг и други.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна