Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона с безпроблемна победа срещу последния в Испания

Барселона - Уеска
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Барселона записа очаквана домакинска победа над Уеска с 4:1 в мач от 27-ия кръг на испанското футболно първенство и съкрати аванса на Атлетико (Мадрид) на върха в класирането. Звездата на домакините Лионел Меси записа рекордна 767-а среща с екипа на каталунците, като изравни постижението на Шави Ернандес. Меси отново бе във стихията си, като отбеляза две от попаденията за Барса.

Първият му гол дойде още в 13-ата минута, а 35-ата Антоан Гризман успокои домакините с второ попадение. Радостта бе кратка - в края на първата част Уеска успя да намали след точно изпълнена дузпа от Рафаел Мир. През второто полувреме Барселона отбеляза нови две попадения, с които не остави съмнения в превъзходството си - първо в 53-ата минута се разписа Оскар Мингеса, а в края Меси отбеляза втория си гол за крайното 4:1.

С победата Барселона отново излезе на втората позиция в класирането с 59 точки, като съкрати аванса на Атлетико (Мадрид) само на 4 точки. Реал (Мадрид) е трети с 57, а Уеска остава последен с 20 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна