Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Ивайло Пенчев: Мария Бакалова може да бъде и драматична, и смешна, камерата я обича

Снимка: "Като за последно", Синеморец

Номинацията за Оскар на Мария Бакалова бе очаквана от нейния български режисьор Ивайло Пенчев.  В Синеморец  с нейното участие в главната роля бяха снимките за филма му със заглавието  „Като за последно", разказа той за БНР Бургас.

"Много се радвам за Мария, защото тя има огромен потенциал, тя може да бъде и драматична и смешна, интересна! Камерата много я обича. Пожелавам й само хубави моменти и много успехи. И се надявам и още награди да вземе, дай Боже и Оскар.

Тя дойде по време на снимките  в Синеморец и ме попита дали бих се съгласил да я пусна  да се яви на финалния кастинг за тази голяма продукция. Ставаше въпрос за три дни в Лондон,  не можех да си позволя да я лиша от възможността  да спечели  голяма роля. Не знаех кой е филмът или режисьорът, защото това е конфиденциална информация, американците са много стриктни в това отношение. Имах своите опасения, все пак филмовият процес е доста скъп и оставането без актьор би се оказало доста проблемно. Смея да твърдя, че Мария е много коректна, тя каза: ако не ме пуснеш няма да замина. Получих уверенията на мениджъра й, че ще ми я върне жива и здрава, а тя се е явявала за този кастинг в доста кръгове."

 „Като за последно“ има покана за участие във фестивал в Рим, на 28 март филмът ще бъде представен и в Бургас в Дома на нефтохимика.  



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени