Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма места в Covid реанимацията на общинската болница в Горна Оряховица

Лечебните заведения в област Велико Търново разкриват още легла за болни от коронавирусна инфекция

Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица
Снимка: МБАЛ „Св. Иван Рилски“

От днес до 29 март са в сила нови ограничителни мерки  във Великотърновско. Забраняват се обществените прояви на открито и закрито.

На този фон лечебните заведения в областта  разкриват допълнителни сектори за лечение на Covid-19. В Горна Оряховица, която е втората по големина общинска болница в страната, няма места в интензивните отделения.

126 са новорегистрираните случаи на Covid-19 за последното денонощие в област Велико Търново, което е най-високото ниво от началото на пандемията. На болнично лечение са 166 пациенти.

Увеличават се болните в Covid реанимациите. В общинската болница в Горна Оряховица на лечение са 50 пациенти, като 8 са в интензивното отделение, където няма свободни места, посочи д-р Иван Иванов, управител на втората по големина общинска болница в страната.

„Няма достатъчно персонал за втора Covidреанимация. Абсолютно цялата реанимация е впрегната с обслужване на Covid болни. Това рефлектира върху други пациенти, които имат нужда от реанимация, възникват затруднения при тяхното обслужване, тъй като се налага да ги настаняваме на други места. Понякога се налага да импровизираме“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна