Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайгър Уудс е изписан от болницата

Тайгър Уудс е вече у дома.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тайгър Уудс заяви, че е изписан от болницата и се възстановява у дома, след като беше сериозно ранен в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис на 23 февруари, съобщи Би Би Си.

В изявление, публикувано в социалните медии, голф звездата благодари на болничния персонал, който се е грижил за него след катастрофата, която претърпя на 23 февруари. „Щастлив да съобщя, че се завърнах у дома и продължавам възстановяването си, -написа Уудс. - Толкова съм благодарен за проявените грижа и подкрепа, както и за вдъхнатия кураж, които получих през последните няколко седмици. Благодаря на невероятните хирурзи, лекари, медицински сестри и персонал в медицинските центрове Harbor-UCLA и Cedars-Sinai. Всички вие положихте страхотни грижи за мен и не мога да ви благодаря достатъчно. Ще се възстановявам в дома си и ще работя, за да ставам по-силен с всеки изминал ден“.

Легендата на голфа получи сериозни травми, когато колата му излетя извън пътя и се обърна няколко пъти по време на инцидента миналия месец. 45-годишният 15-кратен шампион в Мейджърите по-късно се подложи на операция, продължила няколко часа, заради фрактурите на двата крака и глезена си.

Уудс е изправен пред дълго възстановяване от контузиите си, което поставя под въпрос бъдещето му в голфа, където той има 82 титли в професионалната си кариера. 

Тайгър Уудс го чака дълго възстановяване.

Разследващите в Лос Анджелис разкриха, че срещу Уудс няма да повдигнат обвинения в непредпазливо шофиране заради случилото се, определяйки го като „чист инцидент“ и добавяйки, че няма доказателства за неизправност.

Инцидентът миналия месец бе последната драматична глава в кариерата на Уудс, която бе изпъстрена с доминация в продължение на десетилетие, преди секс скандал през 2009 да доведе до спад във формата. По-късно той се разведе със съпругата си от Швеция Елин Нордегрен, след като поредица от жени заявиха, че са имали афери с американския голфър. 

През май 2017 той бе арестуван близо до дома си във Флорида заради това, че беше заспал зад волана на автомобила си по време на задръстване. Уудс разкри тогава, че е взел предписани лекарства и се призна за виновен в непредпазливо шофиране.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна