Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Калангерова: Мечтата ни е „Жулиета Шишманова“ отново да стане част от веригата Гран При

„Мечтата на госпожа Бошева – президент на клуб по художествена гимнастика „Черноморец“ – Бургас е турнира Жулиета Шишманова отново да стане част от веригата Гран При. Тя от години се опитва да направи турнира отново международен. Всичко е въпрос на преговори – федерацията в лицето на госпожа Илиана Раева- тя ще бъде щастлива ако можем да го организираме съвместно, господин Николов – кмета на Бургас, който също има много сериозен интерес. Истината е, че трябва да имаме спортно съоръжение в града, което да отговаря на стандартите на Международната федерация, за това се надявам, че тези преговори ще продължат след пускането в експлоатация на „Арена Бургас“, това заяви специално за БНР Мария Калангерова – старши треньор в КХГ „Черноморец“ и член на Треньорската комисия към БФХГ.


От 18-ми до 21-ви март Спортна зала "Младост" ще бъде домакин на държавното първенство "Жулиета Шишманова". Стилияна Николова, Катрин Цонева и Валерия Ватова ще пропуснат надпреварата заради контузии, но в битката за отличията ще се впуснат Боряна Калейн и Катрин Тасева, който ще представят България в кръга за световната купа по София от 26 до 28 март. В националният шампионат ще участва и Татяна Воложанина.

Сложната пандемична ситуация в Бургас и в страната първенството ще се проведе в три дни, вместо в четири дни.

Тази промяната наложи демонстративното участие на националния ансамбъл (жени)да бъде преместено в петък, вместо да се състои в събота.

„Искам да благодаря на отдел „Спорт“  към община Бургас в лицето на Веселина Деведжиева, на председателят на постоянната комисия по спорт Йордан Георгиев, на Росина Атанасова – генералния мениджър на БФХГ и на  д-р Паздеров - директор на РЗИ-Бургас, които направиха всичко възможно този турнир да се проведе, въпреки наложените ограничителни мерки. Благодаря им, защото така децата ще могат да реализират положения труд“, сподели още Клангерова.

Главен съдия на турнира ще бъде трикратната световна шампионка, член на ТК към FIG и почетен президент на БФХГ Мария Гигова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна