Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погба класира Манчестър Юнайтед

Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед отстрани Милан и се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като спечели с 1:0 като гост и продължи напред с общ резултат 2:1.

Големият сблъсък на „Сан Сиро“ бе решен от резервата Пол Погба, който се разписа в игра две минути след появяването си на терена.  Той и звездата на домакините Златан Ибрахимович се възстановиха от травми, но бяха оставени на пейката от двамата треньори, за да бъдат пуснати след почивката. 

От своя страна бившият нападател на „червените дяволи“, който се завърна в шведския национален отбор, бе най-близо до гола за „росонерите“ и можеше да изравни четвърт час преди края, но Дийн Хендерсън блесна със спасяване. Той направи и две важни такива през първото полувреме. 

В него по-добре се представиха домакините, макар че гостите започнаха по-силно. Бруно Фернандеш обаче пропусна, а после същото стори и младокът Пиер Калулу. Постепенно обаче Милан овладя инициативата и Франк Кеси стреля опасно, но Хендерсън отрази. 

В 21-ата минута Даниел Джеймс падна на тревата след съприкосновение с противник в наказателното поле, но Феликс Брих подмина ситуацията и играта продължи. 

Секунди по-късно "росонерите" организираха страхотна контраатака, завършила с удар на Ернандес, въпреки че може би по-доброто решение бе да комбинира със свой съотборник. 

В края на първата част Алексис Салемакерс получи пас по трева и шутира мощно, но Хендерсън отново бе на висота. Малко по-късно Раде Крунич пропиля страхотен шанс да открие резултата, засичайки покрай целта. 

Така почивката дойде при нулево реми, а по време на нея Оле Гунар Солскяер замени играещия с травма Маркъс Рашфорд с възстановения от такава Пол Погба и това се оказа отличен ход.  Само 2 минути, след като влезе, френският национал изведе Юнайтед напред. Халфът се възползва от една спорна топка в наказателното поле на Милан, за да я прати отблизо с мощен шут в горния ляв ъгъл и да ликува

След това на терена се появи и Златан Ибрахимович, който пък бе най-близо до гола от домакините.

Пет минути преди края на редовното време Скот Мактоминей пресече опасен пас, след който Хендерсън улови, а в 88-ата минута Погба стреля с глава, но над вратата. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна