Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столични инспектори съставиха актове на ЧЕЗ и Топлофикация-София

Снимка: Столичен инспекторат

Служители на Столичния инспекторат са съставили акт на „ЧЕЗ Разпределение“ за установени нарушения след извършване на аварийни работи по електропреносната мрежа в район "Изгрев" на бул. "Драган Цанков".

Проверяващите са констатирали, че няма писмено уведомление до районната администрация за извършване на аварийните дейности, както и че след приключване на работа, не е възстановена тротоарната настилка и зелените площи от засегнатия участък. 

Нарушен е чл. 10, ал.1 и ал. 5 от Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и зелената система, и гаранциите при строителството им на територията на Столичната община, уточняват от Столичния инспекторат.

„Топлофикация – София“ получи два акта за допуснати нарушения при ремонти.

Първото нарушение, за което е съставен акт, е установено на ул. "Св. Осий Кордобски" бл. 127 в район "Красно село". Там е липсвала плътна строителна ограда при извършване на строително-ремонтни дейности  по топлопреносната мрежа.
Вторият акт е за допуснато разпиляване на строителни отпадъци и материали извън строителната площадка, както и за това, че се работи без поставена плътна строителна ограда. Адресът на второто нарушение е в район "Младост". И в двата случая е нарушена Наредбата за управление на отпадъците
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна