Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три жертви при катастрофа по пътя София - Варна

Прокуратурата води досъдебно производство за причиняване на смърт след ПТП

| обновено на 22.03.21 в 14:55
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от един човек за катастрофата, при която тази нощ при село Козаревец в община Лясковец на място загинаха трима души. При инцидента около 23.30 часа на главния път София – Варна автобус, пътуващ от София за Добрич, челно се удари в камион, натоварен с безалкохолни напитки. 

„Имаме загинали трима човека – двамата водачи на автобуса и на товарния автомобил, както и един от пътниците. В автобуса са пътували шест човека, като четирима са пострадали леко, единият от пътниците не е пострадал“, посочи Христо Христов, заместник-директор на ОДМВР - Велико Търново.  

На мястото не е имало други автомобили, няма деформации по пътя, които могат да предизвикат катастрофата, заяви наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Велико Търново Йордан Кожухаров и поясни за назначените експертизи:  

„Те ще изяснят дали са технически изправни двете моторни превозни средства. Предстои да се изясни дали има алкохол в кръвта на водачите. Автотехническа експертиза ще изясни какви са причините за пътно-транспортното произшествие“. 

От двете транспортни фирми са изискани документите за техническите прегледи на автобуса и на камиона. Предвидената наказателна отговорност е от 3 до 15 години лишаване от свобода. Пътят остана затворен близо 12 часа.  

В региона е станала и още една катастрофа - между три автомобила тази сутрин на автобусната спирка пред завода за преработка на захар в Горна Оряховица е пострадал един човек, който е откаран в Спешна помощ. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна