Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Стойкова създава Фонд в подкрепа на независими артисти, пострадали от коронавируса

| обновено на 22.03.21 в 11:26



Петя Стойкова, ръководител на танцова школа „Дюн“ инициира създаването на Фонд в подкрепа на независими артисти, пострадали от коронавируса. Тя предлага на колегите си да се включат в онлайн обучение за писане на проекти, с които желаещите могат да кандидатстват за подпомагане от Министерството на културата или от Общината. При заявен интерес участниците трябва да подпомогнат развитието на артистичната общност в Бургас:

„Тези които се включат могат да направят дарение в полза на каузата да се помогне на бургаски артисти, засегнати от коронавируса, другият вариант е да предложат някакъв ресурс в полза на общността. Например аз имам професионален нов под за танци и мога да го отстъпя за ползване и на други колеги. Смятам, че трябва да си помагаме повече в тази ситуация и така ще ни е по лесно да съществуваме!“

30 души, визуални артисти, танцьори, представители на школи и центрове ще се възползват от предоставената възможност за разясняване на това как се пишат проекти.

А ако сте пропуснали да гледате спектакъла на танцова компания ДЮН - МАНДАЛА можете да го направите тази вечер онлайн от 18 часа ето от тук :

След спектакъла е предвидена онлайн среща с хореографа Петя Стойкова, като всеки който желае може да задава въпроси към нея и екипът й.
повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна