Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР обсъди предложението за поскъпване на природния газ с 13%

Енергийният регулатор обсъди предложението природният газ да поскъпне с 13 на сто. В разчетите са взети предвид пазарните цени на синьото гориво към сегашен момент, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

„Цените на алтернативите на природния газ горива бележат значително повишение, сравнително 28 процента за второто тримесечие на 2021 г. спрямо първото тримесечие. През зимният сезон, когато потреблението в страната е в пъти по високо, „Булгаргаз“ успя да предложи цени, които са значително по ниски от цените на европейските газови пазари и тези в региона“, каза той.

„Това ценово предимство е изчислено през доставените количества е в приблизителен размер на 95 милиона лева, което представлява пряка подкрепа за българския потребител и в полза за българската индустрия“, добави директорът на „Булгаргаз“.

Окончателното решение колко ще струва газът ще бъде взето на 1 април, така че да бъдат отчетени и промените в цените на синьото гориво за последните десет дни на сегашния месец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени