Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Петрова: Беше трудно състезание

Мария Петрова - главен съдия и президент на ТК на UEG
Снимка: Анна Недкова - БФХГ


"Преди малко се разделихме с представителите на Международната федерация - с президента Моринари Ватанабе, с Наталия Кузмина, с Мария Гигова и всички споделиха, че са много доволни от организацията, щастливи са, че са били тук, определят състезанието като наистина успешно и благодариха на БФХГ за това, че направихме една голяма крачка напред, първата крачка в организацията на състезанията. И аз съм много щастлива наистина, защото успяхме“, сподели главният съдия на световната купа Мария Петрова.


„Беше едно много трудно състезание, какво ли не видяхме в него, но мисля, че зарадвахме българските зрители и феновете на художествената гимнастика с успехите, които им донесохме. И за гимнастичките беше трудно, за всички наши гости, но ние като участие от българска страна показахме едно много добро ниво за месец март“, допълни трикратната ни световна шампионка.

Президентът на ТК към Европейската гимнастика коментира и организацията на европейското първенство, което ще се проведе във Варна от 9 до 11 юни.

„За европейското първенство във Варна се готвим с позитивни мисли за това, че ще приемем елита на Европа. Имаме един добре подготвен екип като федерация и се надявам да се справим успешно, а момичетата да се представят успешно и да зарадват всички", завърши вицепрезидентът на БФХГ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна