Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Машинно гласуване ще има в 50 от 56-те секции в община „Родопи“

Демонстрация на пробно машинно гласуване в София на 30 март.
Снимка: БГНЕС

Машинно гласуване на предстоящите парламентарни избори ще има в 50 от общо 56 секции на територията на населените места от община „Родопи“, Пловдивска област.

Машини за гласуване няма да има единствено в секциите във високопланинските села, уточняват от общинската администрация.

Най-много ще са изборните секции в с. Цалапица, което е и най-голямото населено място на територията на община „Родопи“. По една секция ще има в селата Бойково, Дедево, Извор, Скобелево, Чурен, Оризари, Храбрино, Ситово и Лилково, последното е и с най-малък брой избиратели, само 19 души.

Шест са секциите, определени за хората с увреждания. Те са разположени в сградата на училището в селата Браниполе, Брестник, Цалапица и Ягодово.

В Устина изборната секция се намира в читалището, в Първенец - в пенсионерския клуб.

Община „Родопи“ е ангажирала допълнително 20 души, които ще следят да няма струпване на хора пред избирателните секции в деня на вота. Задължение ще бъде и да мерят температурата на всеки гласоподавател.

Като допълнителна противоепидемична мярка общинската администрация е осигурила и специални дозатори, които не се докосват с ръка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени