Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевград махна информационна табела, заради която тежко пострада дете

Кметът Румен Томов даде брифинг за инцидента
Снимка: БГНЕС

12-годишно дете е със сериозна травма на главата след удар в ниско поставена до тротоар информационна табела в благоевградския квартал „Струмско“. Общината е наредила спешна проверка по случая, каза на брифинг кметът Румен Томов.

Инцидентът е станал снощи, а клип, разпространен в социалните мрежи, предизвика вълна от негодувание.

Информационната табела е поставена между улицата и тротоара на височина не повече от метър. При преминаване на улицата и преди да се качи на тротоара, 12 годишното момче удря жестоко главата си в нея.

„Съжалявам за момчето. Снощи бях в болницата като разбрах за случая. Настанено е в болница „Пирогов“. Днес се чухме с майката, в добро състояние е, каза кметът Румен Томов.

Жители от квартала твърдят, че са подавали сигнали неведнъж. Според общината табелата стои там повече от 10 години.

„Защо не е отстранена досега, не мога да ви кажа, но ние взехме мерки. Тази сутрин беше отстранена цялата табела. Пуснал съм заповед в целия град, където има такива съоръжения, да бъдат премахнати, каза градоначалникът.

По разпореждане от прокуратурата в момента се извършва и преглед на всички стълбове по мрежата на уличното осветление за наличие на оголени кабели, каза Румен Томов.

„Поръчали сме около 1000 разпределителни кутии за стълбове, защото е трагично състоянието по стълбовете, които не са пипани от години“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна