Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков скъса нервите на Реал Мадрид, но не можа да го спре

Александър Везенков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Реал Мадрид не се поддаде на напрежението и записа ключова победа в похода си към плейофите на Евролигата. Баскетболистите на старши треньора Пабло Ласо победиха Александър Везенков и Олимпиакос със 72:63 (20:11, 16:15, 17:12, 19:25) като домакин в среща от предпоследния 33-и кръг на най-силния клубен европейски турнир.

"Белите" успяха максимално бързо да забравят за разгромното си поражение от Анадолу Ефес в миналия кръг, като този път бяха повече от категорични в преследването на задължителния успех. Реал се намира на седмата позиция в класирането с актив от 19 победи и 14 загуби, като разполага с предимство пред осмия Зенит (18-14, но и мач по-малко), деветия Баскония (18-15) и десетия Валенсия (18-15). Олимпиакос остава на 12-о място с баланс от 15 успеха и 17 поражения.

На Александър Везенков вече му стана хоби да е лидер на "червено-белите". Българският национал бе единственият играч в състава на гостите, който прескочи двуцифрения точков актив. Крилото на отбора от Пирея завърши срещата с 22 точки и 3 борби, като при стрелбата си бе 5/6 от зоната за две точки, 3/5 от тройката и 3/3 от наказателната линия. Везенков получи 32 минути в срещата, в които оформи коефициент на полезно действие от 24. Следващите по резултатност за Олимпиакос бяха Янулис Ларенцакис, Василис Спанулис и Шакийл МакКисик, които вкараха по 7 точки всеки.


Още в самото начало на двубоя мадридчани заложиха на агресивна преса по цял терен, с която авансът им набързо достигна двуцифрените размери при 18:8. Олимпиакос на няколко пъти се опитваше да сваля дефицита си под 10 точки, но все пак тимът на Пабло Ласо се прибра в съблекалнята на полувремето при преднина от 36:26.

Третата четвърт бе много силна за Александър Везенков, който наниза 7 от общо 12-те точки на своя тим в частта. Това обаче не помогна на гръцкия гранд, който имаше да наваксва 15-точков пасив във финалните 10 минути - 53:38. Реал не изпусна нещата от контрол и успя да запише успех №19 за сезона, като по този начин се доближи до плейофите на турнира=

Габриел Дек бе достатъчно ефективен в стрелбата си, а да поеме диригентската палка в състава на Реал. Аржентинецът наниза 18 точки при 7/7 стрелба за две точки, а освен това взе и 5 борби. Валтер Тавареш пък добави 15 точки, 8 борби и 4 отнети топки за "кралския клуб".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна