Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Отказах се от мястото си на депутат и в двата многомандатни района

| обновено на 08.04.21 в 15:22
Премиерът Борисов посети днес Рилския манастир.
Снимка: БГНЕС

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои - и Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов - навсякъде ги победих. Това обяви премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен, каза министър-председателят, който днес е на обиколка в района на Рилския манастир:

„Напуснах депутатските заплати или каквото искат, и на първо място – имунитет. На мен имунитет не ми трябва - като премиер не съм имал и след това не ми трябва имунитет. И затова напуснах и двата избирателни района, където си спечелих и лидерския дебат – с г-жа Нинова,  с Христо Иванов и със  Слави Трифонов“.

Едни наши опоненти ни наричаха "срутището ГЕРБ". ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. С тези обиди дотам се докараха, заяви Борисов и посочи: "Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред".

"Изборите се провеждат, за да се направи правителство и стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани", каза Борисов.

Централната избирателна комисия ще определи днес разпределението на 240 депутатски мандата между 6 -те политически формации, които да сформират състава на следващото Народно събрание. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна