Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

Не е задължително Хаджигенов да е част от парламентарната ни група, отбеляза Мая Манолова

Мая Манолова и Татяна Дончева от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ дадоха брифинг.
Снимка: БГНЕС

Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" се разграничи от думи на съпредседателя на обединението Николай Хаджигенов. Това обявиха другият съпредседател Мая Манолова и Татяна Дончева, която е лидер на една от партиите в обединението.

По-рано днес пред БНТ Николай Хаджигенов заяви, че е готов да започне веднага преговори за съставяне на правителство, а за това са нужни гласовете на БСП и ако ДПС искат да ги подкрепят, няма как да откажат и би станал и министър, ако трябва да пожертва себе си. Мая Манолова беше категорична:

"Категорично за нас е неприемлива каквато и да е договорка за каквито и да е постове, особено с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме".

По повод думите на Хаджигенов, казани в студиото на БНТ тази сутрин, тя отбеляза още:

"Изразеното от господин Хаджигенов мнение е негово лично, което по никакъв начин не ангажира коалицията. Нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС".

Манолова предупреди:

"Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители. Всъщност не е задължително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС".

Татяна Дончева настоя за малко повече хладнокръвие и обясни думите на Хаджигенов с неопитност.

Хаджигенов от своя страна заяви в интервю за БНР, че Манолова говори като "типичен политик" и може и да няма единна парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" в 45-ото Народно събрание, а "отделни депутати - Манолова, Дончева, Хаджигенов".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна