Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотен проект развива икономическия потенциал на община Елена

Снимка: Община Елена

Пилотен проект ще развива икономическия потенциал на община Елена. Чистата природа, съхранените традиционни производства на уникални храни и туристическият потенциал са в основата на икономическото развитие на възрожденската община.

Традициите, занаятите, възрожденската култура и туризма, които правят привлекателен Еленския Балкан, са заложени в пилотния проект за насърчаване на местната икономика, с който община Елена е кандидатствала по програмата „Растеж чрез активизиране на местния потенциал – ГАЛОП“, изпълнявана от Националното сдружение на общините в Република България в партньорство с Норвежката асоциация на местните власти.

Проектът има за цел да насочи вниманието на общините към реалистична оценка на местните дадености и да помогне разгръщането на потенциала им за социално-икономическо развитие.
В Елена ще се работи за насърчаване на производство на специфични продукти от местното животновъдство, съчетано с разнообразяване на съпътстващите услуги в сферата на туризма и културното развитие.

Предвиждат се съвместни действия на Общината, професионалните училища, културните институции и сдруженията на земеделските производители.

Общо десет общини в страната са одобрени за пилотната реализация на проекта. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна