Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медии разпространиха видео от убийството на гръцкия журналист

Кадър от камера за наблюдение на трафика, заснела убийството и двамата извършители.
Снимка: lifo.gr

Гръцката полиция продължава усилено да издирва убийците на разследващия журналист Йоргос Карайваз. Водещата версия е, че е бил убит заради разкрития, свързани с организираната престъпност.

Гръцките медии разпространиха видео от камера за наблюдение на трафика, заснела убийството и двамата извършители. Свидетели дават показания пред полицията.

Убийството беше извършено в ранните следобедни часове в петък, като в близост до мястото се намирали няколко лица, които видели разстрела.

Издирването продължава.

Топ полицаи от отдел убийства споделят в медиите, че всички елементи на убийството показват добре организирана акция, за която вероятно са използвани чужденци.

Колегите на Карайваз поддържат в медиите версията, че убийството не е по лични мотиви. Според журналистите Карайваз достигнал в разследване информация за организираната престъпност, която е и наредила убийството.

По нареждане на премиера Кириакос Мицотакис всички опитни полицаи от отдел „Убийства“ разследват премахването на журналиста.

Цяла Европа е шокирана от жестокото убийство на гръцкия журналист.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в личния си профил: „Убийството на журналист е отвратителен страхлив акт“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!