Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР анонсира следващите си концерти

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завръща на сцената на зала „България“ с една от най-ярките програми в сезона си. Концертът „Испания“ е селекция от разкошни музикални картини на испански и европейски композитори. Специалният гост на вечерта ще бъде испанецът Рафаел Агире. Един от най-добрите китаристи в света, той ще солира в знаменития концерт „Аранхуес“ от Хоакин Родриго.

На 4 юни в изпълнение на харизматичния цигулар Марио Хосен ще прозвучи Първият концерт от Паганини. Един от най-популярните концерти ще бъде представен в автентична версия. Романтичното настроение ще поддържа Италианска симфония от Менделсон. Зад диригентския пулт ще застане маестро Найден Тодоров.

18 юни — ярка, разпалваща и както винаги особена програма от маестро Марк Кадин. Великолепни рапсодии за оркестър от българските и европейски класици: Владигеров, Стоянов, Лист, Енеску и Рапсодия на френския композитор Клод Дебюси, в която солист ще бъде един от най-добрите млади български кларинетисти Кристиян Калоянов.

На 2 юли за първи път в България ще прозвучи театралната музика на Дмитрий Шостакович към легендарните руски спектакли „Москва-Черьомушки“ и „Хамлет“, а Симфония концертанте от Сергей Прокофиев ще изпълни блестящият български виолончелист Александър Сомов.

Подробности за концертите може да намерите в нашата Фейсбук страница.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна