Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Music of The Night“ на сцената на Бургаската опера

Снимка: @OperaBurgas

След възобновяването на сценичната дейност на културните институти в страната през месец юни миналата година, програмната стратегия на Бургаската опера постави като акцент камерния жанр. Проектите внесоха нов нюанс в общуването с публиката и са изключително успешни в мисията си да популяризират български и световни образци на песенния жанр.

Освен традиционните оперни, оперетни, мюзикълни и балетни заглавия, включени в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, през лятото на 2020 бяха осъществени редица камерни концертни прояви: концерт „Етно“, който представи вокални творби написани на основата на фолклора, за първи път в двора на Етнографския музей в Бургас, концерти „Вяра, Надежда и Любов“, „Наздравица“, „Ретро“ и „Суинг класик“ – в Експозиционен център „Флора“, концерт „Руски романси“ – в гр. Черноморец.

Традицията продължи и през новия сезон. Началото постави „Суинг класик“ – с участието на Еделина Кънева, Нона Кръстникова, Мира Искърова и музиканти от оркестъра на Бургаската опера, а веднага след него последва и успешния „Primadonna-Donna-Donna!“.

На 9 февруари бургаската публика имаше възможност да се наслади на бутиковия концерт „Вечер на немската музика“, с участието на Бранимир Недков, Шмилена Султанова и Дария Кръстева на рояла. В Деня на влюбените – 14 февруари, концертът „Любов по американски“ бе представен от Йоана Кадийска и Валери Турманов. На 2 март бе концертният спектакъл „Чардаш, вино и любов“, с участието на Людмила Михайлова, Йордан Христозов и Диман Панчев.

През настоящия месец в програмата на Бургаската опера са включени две камерни прояви – на 13 април е насрочен концертът „Music Of The Night“ Бранимир Недков заедно с Дария Кръстева и Нина Райхел представят известни и обичани мелодии от американски мюзикъли. В атрактивната селекция от хитови произведения вземат участие и Весела Апостолова, Стефка Христозова, Калина Попова, както и балетистите Даниел Тичков и Полина Иванова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!