Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВУЗФ започва нов проект за насърчаване на младите предприемачи

Снимка: pexels.com

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“.

Академията е напълно безплатна и в нея може да се включи всеки, който има желание да развива предприемаческия си потенциал.

“Проектът има за цел да насърчи и подпомогне младите хора, които имат идея за свой собствен бизнес. По време на самата академия, участниците ще преминат през цялостно обучение, което ще им помогне да изградят своя бизнес.

Те ще се обучават в различни модули, като всеки от тях ще засегне конкретни стъпки от създаването и развитието на техния стартъп”, казва Юлиана Георгиева - мениджър комуникации и кариерно развитие във ВУЗФ.

В обучението ще се говори за това как се изгражда стратегия, как се развива бранд, как се развива организационна култура и изобщо важна ли е тя в днешно време. Ще бъде засегната и темата за правилната комуникация в една фирма, как се привлича финансиране, както и още аспекти от бизнеса, които ще бъдат полезни за бъдещите предприемачи.

“До момента хората, които са се регистрирали при нас, идват с ясна идея, която заедно ще реализираме и накрая (около месец юни) те ще представят своите финализирани идеи пред експертно жури”, допълва тя.

Чуйте повече в разговора на Лъчезар Христов в звуковия файл.  
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.