Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии: Новите депутати трябва да се обединят и да работят за народа

| обновено на 15.04.21 в 09:02
2
Снимка: Ани Петрова, БНР

Новоизбраните депутати в  45-тото Народно събрание се събират за първи път днес, в старата сграда на парламента. Това ще стане точно в 09:00 часа.

Съгласно Конституцията първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В случая това е Мика Зайкова. Депутатите ще положат и клетва. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Събранието се свиква с указ на президента Румен Радев и ще бъде излъчвано пряко по БНТ и БНР.


Очаква се изявления да направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 45-ото народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово.

Какво мислят бургазлии за народните избраници и какво очакват от тях:

"Още от първия ден няма да се разберат. Ще стане като предното Народно събрание, като влязат в парламента и забравят, че са били обикновени хора.
От депутатите очакваме повече парламентаризъм. 
Дано успеят да работят заедно, да не губят време. Депутатите трябва да са отговорни за действията си.
Трябва да има консенсус, да слушат народа, да бъдат по-дисциплинирани. Депутатите като постоят малко в пленарна зала и стават други, политиката ги променя, накрая народът е излъган. Българинът още няма съвест, това е до интелекта, до съзнанието. "

Въпреки че започват работа  едва ли ще се разберат за сформирането на правителство, предстоят нови избори, твърдят още анкетираните.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна