Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентинци спечелиха след дузпи Суперкупата на Южна Америка

Футболистите на Дефенса и Хустисия с трофея.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Дефенса и Хустисия спечели Суперкупата на Южна Америка, след като победи след изпълнение на дузпи бразилския Палмейрас в Сао Пауло.

Аржентинците спечелиха с 2:1 втория мач и изравниха общия резултат на 3:3. Палмейрас, носител на Копа Либертадорес и Купата на Бразилия, загуби втори пореден финал с дузпи. Шампионите на Южна Америка отстъпиха и на Фламенго в мача за Суперкупата на Бразилия.

Палмейрас водеше с 2:1 след първия мач в Аржентина и дори увеличи преднината си в средата на първото полувреме с гол от дузпа на Рафаел Вейга. Брайън Ромеро обаче изравни след половин час игра, а бразилците останаха с човек по-малко в 69-ата минута заради директен червен картон на крайния защитник Матияс Виня.

Марсело Бенитес изравни общия резултат с удар от около 30 метра в добавеното време и изпрати финала в продължения, където Палмейрас получи нов шанс да вземе трофея. Густаво Гомес обаче пропусна дузпа, а след нея бе изгонен и играч на Дефенса заради масово сбиване.

В крайна сметка финалът завърши с дузпи, спечелени с 4:3 от аржентинците. Пропуски за домакините направиха Лима и Вевертон, а 20-годишният Енцо Фернандес реализира победния наказателен удар за Дефенса и Хустисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна