Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събарянето на Гарнизонна фурна в Пловдив започна

От днес започна разчистването на терена на бившата Гарнизонна фурна. Премахват се саморасла растителност и помощните сгради, а от утре започва събарянето на основната сграда.

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев заяви в интервю за Радио Пловдив, че на мястото на бившата Гарнизонна фурна ще се изгради парк.

„Миналата година имаше един подробен устройствен план на район „Западен“, който се промени. И ние заложихме този терен да бъде за озеленяване. Този пункт вече е в сила и е факт. Теренът под самата сграда и около нея е за озеленяване и там не може да се строи нищо, освен елемнти на парковата среда", обясни той.

За изграждането на парка ще са необходими около 300 000 лева, като ще се търси и съдействие от голяма Община Пловдив.

„Ние не разполагаме с такива средства. Ще се водят разговори с кмета на Пловдив, с общинските съветници. Но смятам, че никой няма да има нищо против“, каза още районният кмет.

Районният кмет заяви, че не се притеснява от потестни действия, а събарянето на постройките определи като закъсняло.

„Не, не смятам, че би би трябвало да има нови протестни действия. Аз смятам, че всички протестни действия бяха излишни. Сградата не е паметник на културата, не е културно-историческа ценност. Сградата е в много лош вид, самосрутваща се. И аз се радвам, че не стана инцидент там“, коментира още Димитър Колев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна