Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър написа историята с първата си титла

Снимка: ВК Хебър

Хебър (Пазарджик) спечели за първи път в историята си титлата на България по волейбол за мъже. Момчетата на треньора Александър Попов надиграха с 3:1 гейма (21:25, 25:18, 25:20, 25:14) като гост Нефтохимик в Бургас и спечелиха финалния плейоф в първенството с 3:0 победи.

Най-резултатен в двубоя бе Брадли Гънтър с 22 точки, а Тодор Алексиев и Александър Ляфтов добавиха по 14 точки за успеха на победителите.. За бургазлии най-много точки отбеляза Жани Желязков, който завърши мача с 15, а Денис Карягин остана с 14.

"Първо искам да кажа, защото това е истината, голяма заслуга за първата титла на отбора има Атанас Петров. Той направи отбора, години наред го съграждаше парче по парче. След това слагам Драган Иванов и Стоян Самунев. Момчетата са тренирали, физически бяха много добре. След загубата в Монтана казах, че кондицията ще бъде решаваща във финалната серия за титлата. Аз  направих само някои корекции и водех отбора по моите виждания”, заяви Александър Попов след мача.

"Благодаря на момчетата. За 5 разбора и 6-7 тренировки, те ме чуха какво искам от тях и го направиха. Стъпка по стъпка се изкатериха на върха. Преди финалите момчетата бяха просто малко разпилени и трябваше да се съберат. Имам теория за блокадата и много разчитам на нея. В Хебър има и сервис, има и блокада. Основно с това надиграхме Бургас. Те имаха проблеми в подготовката и това натежа. Бургазлии имат състезатели на високо, световно ниво, но в края не бяха свежи. Подготовката си е подготовка, важното е в мачовете да се спечелят важните ситуации, да не се трепва и да се иска да се катери. Това си говорих с момчетата и се надявам да са запомнили, че трябва да се катерят непрекъснато и за всичко. Тук стъпка по стъпка успяха да се изкатерят на техния си връх. В ЦСКА се борих за титла 10 години, тук я взех за 10 дни”, добави Попов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!