Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инициатива на МГ "Д-р Петър Берон" във Варна за засаждане на фиданки

Снимка: Елена Тамакярска, БНР

Ръководството на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна, ученици, учители и членове на обществения съвет засадиха в Морската градина 50 фиданки сребролиста липа по повод юбилея на училището.

Какво казаха за инициативата, подкрепена от общината, Павлин Петков - директор на гимназията и с Тодор Славов - ученик в 12 клас:

"Мястото е чудесно. Тук ще можем да идваме, да ги гледаме, да сменяме табелката, ако трябва, но без помощта на специалистите нямаше как да се справим. Всяко едно залесяване и всяко едно засаждане си е свещенодействие. И при математиката е така".

"Аз съм Тодор Славов, 12-ти Г - най-хубавата паралелка, защото хем сме сравнително умни, обаче не сме и много натегачи. Само малко, "златната среда". Три пъти съм садил дърво, обаче и трите пъти изсъхна. Бях много малък. Отидохме в гората, изскубахме едни елички и директно ги сложихме в дупките. За сребролистата липа ще се грижа. През два дни ще издаваме и ще си поливаме дръвчетата, всяка седмица"


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.