Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо пропуска мач заради травма

Кристиано Роналдо
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Португалската звезда на Ювентус - Кристиано Роналдо, ще пропусне мача срещу Аталатна от италианското първенство по футбол в неделя. Причината е мускулна травма, обяви треньорът на "бианконерите" Андреа Пирло. Той добави, че аржентинският нападател Пауло Дибала ще играе от първата минута.

"Важен играч ще отсъства за нас. Кристиано Роналдо няма да вземе участие в срещата заради проблем с флексора. би било твърде рисковано да го вземем с нас в Бергамо. Нядаваме се да е готов за сряда", обясни Пирло. В сряда Ювентус приема Парма в междинен кръг от първенството.

"Проблемът на Кристиано се появи след последния ни мач (победа с 3:1 срещу Дженоа). Той не можеше да "натисне" така, както искаше по време на тренировките тази седмица и предпочитаме да не рискуваме. Мачовете на националните отбори също не помогнаха в това отношение, доста мачове му се натрупаха в последно време", добави Пирло по темата за 36-годишния Роналдо.

"Дибала ще започне утре", каза още наставникът на торинци, който няма да може да разчита за срещата с Аталанта и на Федерико Бернадески, тъй като той е извън строя заради положителна проба за коронавирус.

Ювентус и Аталанта са съседи в класирането на Серия "А", като след 30 изиграни кръга Старата госпожа заема трето място с 62 точки, а тимът от Бергамо е четвърти с 61. Лидер е Интер със 74 точки, пред Милан с 63. Пети е Наполи с 59 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна