Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата "Радиодеца" на БНР ще участва в онлайн изданието на Фестивала „Сен Дени”

Участие на вокалната група „Радиодеца“ в БНР на Фестивала на изкуствата и науката „Сен Дени” през 2017 година
Снимка: Евелина Стоянова

На 19 април вокална група "Радиодеца" на БНР ще вземе участие в онлайн изданието на Фестивала на изкуствата и науката „Сен Дени”, който в предишни години се провеждаше в красивия френски град Льош. 15-ото издание на фестивала ще се проведе от 18 до 23 април онлайн.
"Ние сме гостували четири пъти преди това - 2014, 2015, 2017 и 2019 г. с много голям успех и отново ни поканиха тази година, тъй като искаха да направят подбор от най-добрите си участия от деца и младежи от цял свят. И заедно с нас ще участват групите от Индия, от Финландия, Испания, САЩ, домакините от Франция и едни чудесни момичета от Казахстан. Отново се събира пъстра група, децата по този начин ще се видят онлайн, не на живо, но въпреки всичко атмосферата ще бъде прекрасна", каза за предаването "Рано в неделя" Илина Тодорова, диригент на вокална група "Радиодеца".

Илина Тодорова, диригент на вокална група „Радиодеца“         Снимка: Ани Петрова

На 19 април българската група "Радиодеца" ще участва във Фестивала заедно с представители на Финландия. Теодосий Спасов също ще се включи виртуално.

"Направихме един чудесен запис, на една прекрасна народна песен от нашия регион, от шоплука - "Пойдох на пазар", където той (Теодосий Спасов - бел. ред.) се включва заедно с децата,  разказва как успява да се справи в тези времена на изолация, които изолират културата. Във филма се включват деца, които разказват за техните преживявания и това е чудесно. Децата са бъдещето и трябва да им дадем този форум", допълни Илина Тодорова.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна