Рано в неделя

Рано в неделя„Рано в неделя“ е българско предаване - от темите до музиката. Посреща утрото с много настроение и усмивка.

Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на „Рано в неделя“.

Всяка неделя от 05:05 до 09:00 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Водещи: Даниела Якова, Евелина Стоянова

Христина Янкова - музикален редактор.
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката „Млади фолклорни таланти“. 

Facebook: Рано в неделя

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

Мартен Калеев - писател

Мартен Калеев: Мисията на човека е да инвестира в човечност

Писател, учител, журналист, общественик - такъв е Мартен Калеев. Литературата го среща с добрите хора, с благородни намерения и с горещи сърца. Най-голямото качество на човека е да премълчава, казва авторът на "Всичко и нищо", "Тъгата идва..

публикувано на 23.06.24 в 08:00
Законите на Мърфи

23.06.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 23 юни 2024 г.

публикувано на 23.06.24 в 08:15

Първият в София Дневен център за лица с тежки увреждания отвори врати

"За първи път в столицата беше открит Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, предоставящ уникалната услуга на заместваща грижа." Това съобщи Надежда Бачева, заместник-кмет..

публикувано на 23.06.24 в 07:14

На "Парад на модата" канят в Драматично-кукления театър в Плевен

В Плевен тази вечер е поредният шоу спектакъл „Парад на модата“. Негов създател е Георги Ангелов - един от любимите актьори в трупата на Драматично - кукления театър „Иван Радоев“. С това издание отбелязва 35 години от създаването на модното събитие,..

публикувано на 23.06.24 в 06:56

В област Враца избират общински съветници в Борован и кмет в село Лиляче

Днес в област Враца се провеждат частични местни избори за Общински съвет в Борован и за кмет на врачанското село Лиляче. До нов вот и в двата случая се стигна, след като при редовните избори миналата есен бяха касирани заради нарушения при..

публикувано на 23.06.24 в 06:48

Запазената марка на село Паскалевец е самодивската еньовска ракия

В село Паскалевец, община Павликени, са превърнали делниците в празници. Баби, снахи и внучки пазят и предават българските традиции и обичаи. Селото е създадено преди повече от 550 години и има интересна история. Било е околийски център, а негов..

публикувано на 23.06.24 в 06:35
Българска Патриаршия

На 30 юни се очаква България да има нов патриарх

Тази седмица Светият Синод избра тримата кандидати за патриарх. Това са врачанският митрополит Григорий, видинският Даниил и ловчанският Гаврийл. Един от тях следващата неделя на 30 юни ще стане новият български патриарх. Още на първи тур, с..

публикувано на 23.06.24 в 06:11
Полигон в Панчарево

Доброволци от Казанлък спечелиха Националното състезание за доброволни формирования

Доброволни формирования от цялата страна се събраха в Троян на третото Национално състезание за доброволни формирования, което се организира от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националната асоциация на доброволците в..

публикувано на 23.06.24 в 05:45

Нужна е национална стратегия срещу затлъстяването

Около 40% от българите са с Индекс на телесната маса над здравословния, а 36 % страдат от затлъстяване. 25% от хората в България са със затлъстяване I-ва степен, 9% с II-а степен и 2% са с III-та степен, сочат данните от социологическо..

публикувано на 23.06.24 в 05:36
Бойко Беленски

Бойко Беленски събра в книга неизвестни факти от живота на Алеко Константинов

Дай на Бойко Беленски предизвикателство. Кажи му, че не може да напише книга за Щастливеца и гледай какво става. Това дръзнала да каже наша колежка по перо и Бойко Беленски  започва да издирва документи за живота на този наш знаменит писател...

публикувано на 23.06.24 в 05:23