Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН и ИМВ отхвърлиха възможност да подкрепят кабинет на ГЕРБ - СДС

Арман Бабикян
Снимка: Ани Петрова

Възможността проектокабинетът на ГЕРБ да получи подкрепа в този парламент беше отхвърлена от Арман Бабикян - депутата от партията "Изправи се! Мутри вън!":

"От нас ли? Шегувате ли се?! По принцип не знам, ако те имат някакви техни принципи - да ги предложат. По нашите принципи - не".

"Дилов на туризма е впечатляващо, наистина. Сигурен съм, че дайвингът ще напредне в България и ще имаме сериозна школа! Калин Вельов предполагам, че господин Рашидов го е издигнал“.

От своя страна Драгомир Петров от "Има такъв народ" коментира:

"Чудесен е! Чудесен!! Въпросът е  да има кой да го подкрепи! Това са му кандидатурите - прекрасен кабинет. Нека да търси подкрепа, дано да успее".

Бабикян пожела здраве на премиера в оставка, но отхвърли възможност проектокабинетът да получи подкрепа в този парламент.

От "Има такъв народ" зависи дали ще се сформира правителство или ще се върви към предсрочни избори. Това заяви депутатът от БСП и зам. -председател на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол. 

Единствените, които са в състояние да излъчат правителство са "Има такъв народ", подчерта Вигенин: "Реално всичко е в ръцете на "Има такъв народ", защото, ако вторият не успее, не виждам как третият- дали сме ние, дали някой друг, ще успее. След вчерашните консултации, смятам че вероятността да има правителство, е малко по - голяма от вероятността да няма, т.е. да кажем че е 51 на 49". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени