Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море с важна победа в битката за Топ 6

Снимка: ФК Черно море

Черно море победи с 1:0 у дома Ботев (Пловдив) в мач от 25-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Единствения гол в срещата реализира Файсел Касми в 18-та минута на срещата.

Варненци имаха превъзходство през по-голямата част на срещата и в 10-та минута Зе Гомеш удари греда. Осем по-късно Файсел Касми стреля прекрасно от границата на наказателното поле и направи 1:0.

В 25-та минута Ботев можеше да изравни, но защитник на домакините изби топката от голлинията след удар на Атанас Илиев. До края на първата част и Салиф Сисе пропусна изгодно положение за пловдивчани.

В началото на второто полувреме Атанас Илиев отново нямаше късмет, след като разтресе гредата след подаване на Славчо Шоколаров от ъглов удар.

С този успех Черно море скъси изоставането си от 6-тия ЦСКА 1948 на точка. Варненци имат 35, а преди гостуването си на Лудогорец в четвъртък „червените“ имат 34. В следващия кръг Черно море посреща Ботев (Враца), а ЦСКА 1948 е домакин на Локомотив (Пловдив).

Ботев (Пловдив) е на 10-та позиция с 24 точки, но остава опасността да остане в четворката, която се бори за оставане в елита. Преди последния кръг от първата фаза на шампионата пловдивчани са на 2 точки пред Ботев (Враца) и Славия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!