Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът Суперлига претърпя провал!

Суперлигата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Опитите за сформирането на новия европейски футболен турнир - "Суперлигата" се провалят. Късно снощи шестте английски клуба, които първоначално бяха заявили участие - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм официално обявиха, че се оттеглят.

Най-напред Манчестър Сити съобщи, че е стартирал процедура по оттегляне от Суперлигата, после от Ливърпул информираха, че участието им в предложения отцепнически турнир е прекратено, а от Манчестър Юнайтед подчертаха, че са се вслушали в мнението на феновете си, правителството на Великобритания и другите заинтересовани страни, преди да стигнат до решението за отказ. Президентът на Тотнъм Даниел Леви съжали за безпокойството, причинено на запалянковците, а от Арсенал официално се извиниха на своите фенове и определиха като грешка първоначалното съгласие да станат част от новия проект.

Според медии в Испания, местните Барселона и Атлетико (Мадрид) също ще обяват оттеглянето си, а същото ще сторят и италианските Милан, Интер и Ювентус.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна