Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое загуби от Царско село, мястото му в топ 6 под въпрос

Снимка: БФС

Отборът на Берое записа трето поредно поражение в Първа професионална футболна лига. В срещо от 25-тия кръг на първенството футболистите от Стара Загора отсъпиха пред  Царско село с 0:1. Двата тима направиха равностойна среща, но гостите бяха по-активни в атака и успяха да грабнат трите точки след гол на Андерсон в 90-та минута, дошъл след асистенция на Емануил Манев.

По този начин Царско село постигна втора поредна победа в шампионата след успеха си над ЦСКА София през уикенда, също дошъл в 90-та минута, като тимът остава на осма позиция с 31 точки и шансове да атакува седмата позиция и плейоф за участие в Лига Европа.

От своя страна Берое записа трета поредна загуба и заема пето място с актив от 36 точки, само две повече от седмия Черно море, което означава, че тимът на Димитър Димитров на теория може да изгуби мястото си в топ 6 за плейофната фаза на шампионата.

В последния кръг от редовния сезон Берое гостува на Монтана, докато Черно море има визита на Ботев Враца. Царско село ще завърши редовния сезон с домакинство на Арда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна