Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За седми път ще се проведе "Тенисът - спорт за всички"

Снимка: БФТ

За седма година ще се проведе програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Тя ще осигури за седма поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.
36 тенис клуба в 25 населени места 
ще отворят врати от 15 май.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са не по-малко от един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка и пособия за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - спорт за всички" са предвидени 12 регионални първенства до 8, 10 и 12 годишна възраст. Преди тях ще се проведат и лагери на децата във възрастовите групи до 10 и до 12 г. Предвиден е и Ден на отворените врати във всички тенис клубове участници в програмата. Най -добре представилите се деца в регионалните първенства ще участват на три международни турнири и лагери, организирани от БФТ преди тях.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в Програмата през 2021 г. на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел "програми" - „Тенисът – спорт за всички".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна