Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси и Барселона отнесоха Хетафе

Снимка: БГНЕС

Барселона продължава свирепата битка за титлата в Испания с домакински успех с 5:2 над Хетафе в мач от 31-вия кръг. Отново най-полезен за каталунците бе Лионел Меси, който изигра поредния си прекрасен мач и се отличи с два гола и асистенция за успеха. Така Меси реализира поне 25 гола във всеки от последните 12 сезона.

Меси удари греда още в 4-та минута, а след още 4 даде аванс на тима си с хубав удар по диагонала. Хетафе реагира прекрасно и в 12-та изравни резултата, когато Анхел Родригес центрира остро от крилото, а Клеман Лангле си отбеляза автогол.

Гостите не останаха длъжни и в 28-та минута и Софиан Шакла си отбеляза автогол, за да даде отново аванс на Барселона. Пет минути по-късно Лионел Меси направи 3:1, след като засече от въздуха с десния крак едно подаване, топката се отби в гредата, а след това от малък ъгъл с левия реализира второто си попадение.

След почивката Хетафе отново успя да се върне в мача, след като в 67-та минута Енес Юнал реализира дузпа. Роналд Араухо наруши правилата в наказателното си поле и след намесата на ВАР реферът посочи бялата точка.

До края Барса показа, че иска да спечели този мач и в 87-та минута вкара четвърти гол. Меси центрира от ъглов удар, а Роналд Араухо на близката греда успя да засече с глава. В добавеното време на срещата каталунците получиха право да изпълнят дузпа. Меси отстъпи на Антоан Гризман изпълнението на наказателния удар, а французинът с лекота реализира за крайното 5:2.

Атлетико (Мадрид) се върна на върха в Ла Лига. "Дюшекчиите" победиха с 2:0 Уеска у дома. Резултата откри Анхел Корея в 39-ата минута след пас на Маркос Йоренте, а в 81-ата минута Яник Ферейра Караско реши всичко в полза на домакините.

Така битката за титлата се завърза, като Барселона към момента е на третото място в класирането с 68 точки и мач по-малко от Реал (Мадрид) със 70 т. и Атлетико (Мадрид) със 73 т. Каталунците държат съдбата в своите ръце, тъй като след три кръга посрещат Атлетико на „Ноу Камп“. Момчетата на Роналд Куман могат да спечелят титлата, ако побеждават до края на сезона.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна