Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преслав Боруков: Целта пред Етър е 11-то място

Преслав Боруков (вдясно)
Снимка: sportal.bg

Силите между четирите отбора са абсолютно изравнени, заяви избраният за Играч на 23-и кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуб България Преслав Боруков от Етър. Нападателят на „болярите“ бе отличен заради двата си гола при успеха над Берое с 2:1 под Аязмото.

"Последният мач имахме възможността да излезем на десетата позиция, ако Ботев бе загубил своя мач с Лудогорец, за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу Славия“, заяви той.

„Сега ни предстоят тежки мачове с преките съперници в долната половина – надявам се да спечелим максимален брой точки, да избегнем плейофа и да завършим на 11-та позиция. Към момента имам действащ договор с Етър до края на сезона, след като мине сезонът, ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си."

Той коментира е работата и приноса на Димитър Бербатов: „Няма как да попиеш нещо от съветите на Бербатов, защото той е голям нападател, бил е голмайстор на Висшата лига. Правим тренировки с него и останалите нападатели – вкарахме повече голове след неговото идване, имаме си и старши треньор в лицето на Александър Томаш, който отговаря за тактическата дисциплина, Бербатов помага само на нападателите, това е неговата функция в клуба."

Чуйте още в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени