Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освобождават от длъжност управителя на поморийската болница

Управителят на поморийската болница ще бъде освободен от длъжност днес. Това е една от точките в дневния ред на 19-тото заседание на Общинския съвет в Поморие. Началото е в 10 часа в Градската художествена галерия. 

Д-р Женя Караилиева-Георгиева, която от 2016 година е начело на поморийската болница, е депозирала заявление за прекратяване на договора й начело на здравното заведение. Тя напуска болницата и като лекар-ендокринолог във вътрешното отделение. Каква е причината и кой ще е заеме мястото й очакваме да стане ясно днес на заседанието. Съветниците ще гледат и искане от кмета Иван Алексиев за поемането на общински дълг с максимален размер от 537 296 лева от „Фонд ФЛАГ“ за срок от една година. Финансирането е необходимо за реализацията на важен за опазването на Поморийското езеро проект. Той предвижда ремонт на инфраструктура и осигуряване на видеонаблюдение по ОП „Околна среда“ за 1 119 867 лева. 

Предстои гласуване на схемата за преместваемите обекти през летния сезон, както и одобряване на нови позиции и търговски зони. Съветниците ще разглеждат и условията, при които ще се проведе търг за отдаване под наем на търговски павилиони.

45 са точките в дневния ред, 11 от тях за безвъзмездно финансово подпомагане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна